Voor de totale verzorging van uw viervoeter

WAAROM NAAR DE TRIMSALON?

In feite is voor bijna iedere hond een regelmatig bezoek aan de trimsalon aan te raden. Ook kruisingen en kortharige honden kunnen verschrikkelijk verharen! Afhankelijk van de vacht van de hond, houdt trimmen in : scheren - knippen - uitdunnen - plukken - strippen - wassen - kammen en/of borstelen.

Het is duidelijk dat een gediplomeerd trimster meer is dan alleen een "kapper". Bij aankomst van de hond controleer ik de hond op eventuele aandoeningen en/of gebreken, indien nodig verwijs ik u door naar de dierenarts. De opleiding die ik gevolgd heb is tenslotte voor de algehele verzorging van de hond.



· Plukken:

Het met de hand verwijderen van (dode) losse bovenvacht. Deze valt namelijk niet vanzelf uit, daarom moet het worden verwijderd. Zou men dit niet doen loopt u het risico dat de hond jeuk krijgt en dat ze zich gaan krabben of erger nog dat ze zich stukbijten. Plukken doe je bijvoorbeeld bij de West Highland White Terrier, Fox Terrier, Cairn Terrier.


· Effileren:

Het uitdunnen/ knippen van de vacht met een getande schaar. Met deze schaar kun je niet zien dat er uitgedund ofwel geknipt is. Effileren gebeurt bijvoorbeeld bij de Engelse Cocker Spaniel, Welsh Springer Spaniel, Golden Retriever.


· Knippen/scheren:

Dit is het inkorten van de vacht door middel van een rechte schaar of een tondeuse. Bijvoorbeeld bij de Poedel, Maltezer.


· Kammen/ontwollen:

Dit is het doorkammen van de vacht waardoor eventuele klitten of losse ondervacht verwijderd wordt. Bijvoorbeeld bij de Golden Retriever, Newfoundlander, Berner Sennenhond en kortharige honden die veel verharen in de ruiperiode zoals b.v. de Labrador.

Bij sommige rassen worden bovenstaande behandel methoden gecombineerd. Ook niet-rashonden of kortharige honden hebben hun verzorging nodig en zullen baat hebben bij een bezoek aan de trimsalon.